SpIF SpelaMera utan stödhjul!

Det som följer är ett blogginlägg med mina personliga funderingar och inget annat. – Mixx

Sedan föreningen startades 1991 har vi varit medlemmar i förbundet Aktiv Ungdom. Nu har den eran gått i graven då vi känner att vi inte längre passar in där, om vi nu någonsin gjort det. Visst kan vi tidvis nog räknas som ”aktiva”, och en del av oss är till och med ”ungdom” – men med tanke på att AU mest har inriktningen på t.ex. dans klubbar och liknande så får vi nog erkänna att vi har varit lite av den fula ankungen i AU familjen. Jag tror att vi var den enda spelföreningen faktiskt (orkar inte checka fakta på detta så det får stanna vid en killgissning denna gången).

Man kan undra, varför inte SVEROK som ju är som gjord för oss? Ja, det är ju en bra fråga för en annan gång. SpIF SpelaMera har alltid varit lite udda, och detta beslutet med AU före SVEROK var ett uttryck för detta, men också för att vi en gång i tiden faktiskt hade mer stöd och nytta, inte minst ekonomiskt, av just AU. Den tiden är förbi. Det är bara att erkänna att vi inte är ungdomar längre. Så det är det vi gör nu!

Så, hur ska vi nu kunna ta nya tag? Jo, vi behöver en plan som innehåller ekonomi och hur vi ska kunna växa som förening – och kanske en dag ännu en gång kunna kalla oss en ungdomsförening igen. Jag personligen har en sådan plan ganska färdig i huvudet, och anledningen till detta är att ”jag varit där förr” när det handlar om att ”starta om” SpIF. Dock är jag inte så inbilsk att jag tror att detta är ett en-mans jobb denna gången. Det kommer att behövas mångas hjälp, ja faktum är att det behövs allas hjälp, om jag ska vara ärlig.

Fortsättning följer – nästa gång: PLANEN